Hur du laddar dina kristaller & stenar

Kristaller och stenar har använts för helande ändamål i många, många år.
När du tar hand om dem och använder dem på rätt sätt kan de vara mycket fördelaktiga för att förbättra olika aspekter av ditt liv.
Även om kristaller och stenar bara kan överleva fysiskt under en viss tid, kommer deras energier helt enkelt att leva vidare.

Varför du ska rena dina kristaller:
När du använder kristaller och stenar för helande, energiarbete, magi och andra ändamål kan energierna de besitter tömmas eller användas. 

Som ett resultat kan negativa, stillastående, inaktuella eller skadliga energier ersätta dem. 
För att åtgärda detta bör kristaller och stenar alltid rengöras och laddas regelbundet före och efter användning.
Detta säkerställer att de är i toppskick och fungerar bra. Detta kommer också att förhindra tillväxt av negativitet och skingra de kvarvarande negativa energierna som kan påverka dig och de människor som finns runt kristallerna och stenarna.

Kristaller och stenar måste laddas eftersom energin som de bär inte är obegränsad. Med tiden kommer det att försvagas och börja minska.

Kristaller och stenar som fortfarande är djupt inne i jorden behöver inte laddas eftersom de hämtar sin energi naturligt från jorden. 
Men när de väl har grävts upp från jorden kommer de också att förlora sin förmåga att ladda sig med jordens energier.

Det är därför deras energier måste uppdateras av alla som använder dem och bryr sig om dem. 
Att ladda kristaller och stenar är en ganska enkel process, och det finns många sätt att göra det.

Det enda du behöver göra är att välja den som är mest bekväm för dig och den mest effektiva för dina kristaller och stenar.

Ladda med hjälp av solens strålar:

Solenergi kan också ladda kristaller och stenar Alla kristaller och stenar kommer att dra nytta av solens kraft. 
Gult är färgen på solens energi, och allt du behöver göra för att rengöra och ladda dina kristaller och stenar är att lämna dem ute i solljus. Hur länge du lägger dina kristaller och stenar under solen beror på dig.

Se bara till att ta in dem igen när solen är på väg att gå ner. 
Dina kristaller och stenar bör endast utsättas för solljus. Om du lämnar dem för länge och de blir renade eller laddade av månsken, kommer energin också att förändras. Detta kan också ha en effekt på hur deras energi kommer att påverka dig nästa gång du använder dem.

Ladda & rena med hjälp av Fullmånens ljus: 

Rengör och ladda kristaller och stenar vid månens ljus Genom att lägga dina kristaller och stenar under ljuset från en fullmåne eller halvmåne rengör och laddar du dem också. 
Se till att lägga dem där i ca sju timmar.

Som att rengöra och ladda dina kristaller och stenar med solenergi, se till att de bara utsätts för månsken.
Du behöver inte ha dom ute. Lägg dom i en skål eller fat och sett vid ett fönster. Eller dekorera hela ditt fönsterbräde med vackra kristaller & stenar som renas i månljuset. 

Ladda & rena med jordens kraft:

Ladda kristaller och stenar med hjälp av jorden vid dina fötter. 
Rengöring och laddning av dina kristaller och stenar med jordens energi fungerar för Tigeröga, Förstenat Trä, Mahogany Obsidian, Jaspis, Citrin, Karneol, Kalcit, och Agat.

Att använda denna metod för rengöring och laddning kan ge dig och ditt kristallarbete kraftfulla helande energier. 

Så länge du har tillgång till en liten bit av naturlig jord, bör detta vara ett mycket enkelt sätt att rensa och återställa energin i dina stenar.
Placera kristallerna och stenarna som du vill rengöra och ladda i en glasburk eller flaska och begrava sedan kristallen i cirka sju timmar.
Glasbehållaren behöver inte begravas helt, bara tillräckligt djupt för att hålla kristaller och stenar täckta. När de sju timmarna är slut kan du helt enkelt gräva upp dem igen. De är nu redo att användas.

Rena med hjälp av vatten: 

Låt dina kristaller & stenar ligga i dina händer & låt vattnet strömma över dom.
Går ner till stranden, en bäck. Rinnande vatten från kranen.
Vattentåliga kristaller kan du ha liggande i vatten och vattendrag utan att behöva vara orolig och det går hur fint som helst att rena dem i rinnande vatten hur ofta du vill. 

Bergkristall
Rosenkvarts
Ametist
Rökkvarts
Citrin
Karneol
Rutilkvarts
Turmalin/Turmalinkvarts
Agat
Jaspis
Aventurin
Obsidian

Stenar som du kan rena i rinnande vatten men inte låta dom ligga i vatten:
Apatit
Trumlad Lepidolit
Malakit 
Apofyllit
Fluorit
Labradorit
Turkos
Pyrit
Hematit
Opal
Celestit
Månsten
Tigeröga


Ladda med hjälp av en annan sten: 

Laddning av kristaller med en annan sten.

Selenit är en av de mest populära rengörings- och laddningskristallerna. Allt du behöver göra är att lägga kristallen eller stenen som du vill föryngra på Seleniten i minst sju timmar.

 Även ett ametistkluster är perfekt att lägga sin sten på.  

Mina sista tankar om rengöring och laddning av kristaller och stenar:
Varje kristall eller sten har sina egna metafysiska egenskaper och pulserar till sin egen vibration.
De är ett mycket kraftfullt hjälpmedel som du kan använda för att förstärka och få tillgång till energi.
Det är viktigt att veta att du har dessa kristaller och stenar för att arbeta med energi, men de är bara regissörer, förstoringsglas och ledare.

Individuella kristaller och stenar vibrerar vid vissa frekvenser som naturligt resonerar med specifika avsikter, manifestationer och energimönster. 

Att välja kristaller och stenar som du arbetar med kan ge dig riktigt stora och katartiska förändringar.
Ju mer du arbetar med dina kristaller, desto mer kommer du att höja dina vibrationer och desto fler energier kommer du att locka till kristallerna.
Det är viktigt att du tar hand om dina kristaller och stenar så att de fortsätter att hjälpa dig med ditt energiarbete.

När du laddar kristaller och stenar måste du uppge dina avsikter. Du måste också fråga dig själv vad det är du vill manifestera, söka hjälp för eller släppa.
Några av de vanligaste avsikterna som ofta övertygar människor att arbeta med kristaller och stenar inkluderar kärlek, rikedom, lycka, helande, andlig tillväxt, fred och slut och början.

Om du väljer att göra någon av de rengörings- och laddningsmetoder som anges här, se till att du tydligt anger dina avsikter, känslor, tankar och vibrationer till universum. 

 ”Glöm inte att tacka den specifika kristallen och stenen för att du är din sanna följeslagare och allierade när du utför detta energiarbete”