Armband i Rudraksha

Armband i underbara Rudraksha. 21 pärlor som är 8 mm. Går att förstora och spänna in när man fått på sig det. Inte elastikt men ställbart. Polerade pärlor  

Rudraksha-pärlor/frön, som betyder "Shivas öga eller "Shiva" tårar i sanskrit, har använts av gurus och yogis sedan urminnes tider för deras djupa andliga betydelse och kraftfulla helande/mystiska egenskaper. Heliga Rudraksha-pärlor är frön från Rudraksha-trädet och enligt forntida vediska texter är dessa pärlor utrustade med kosmiska krafter för att höja själen och hjälpa på stigningens gång.

Enligt de forntida Vedorna i indisk mytologi, alla mäktiga shiva (ansåg skaparen och förstörande) ropade tårar av medkänsla för mänskligheten och hans tårar blev Rudraksha-frön för att hjälpa mänskligheten i vår helande" avtagbar tofs kan fästas på halsbandet eller så kan du rocka den rudraksha-inspirerade pärlorna solo.

Legenden säger att Siva vaknade efter tusen år av meditation och började fälla tårar av världslig medkännedom, dessa tårar kristalliserade till frön och där växte det första Rudraksha-trädet. "The Eye of Shiva" ett trädfrö som anses heligt för Shiva och bärs av tillbedjare av Shiva, Shakti och Ganeha, och av yogis, vanligtvis i ett snöre med 108 frön.
Varje mala tillverkas individuellt så var och en kommer att vara något olika
Hjälper till att sänka blodtrycket och skapa stabilitet i hela systemet; relaterad till hjärtchakra. Anses vara en bra omen och en talisman för god hälsa; hjälper till att skapa positiva förändringar. Bär för mystisk, spirituell och astrologisk betydelse ELLER helt enkelt som ett stiluttalande

95,00 kr