Iolit Handsten

Otroligt vackra handstenar i iolit. 
Kvalite: AA+ 
Storlek: ca 6cm 

295,00 kr
Ursprung: Sri Lanka

Varför du ska använda Iolit: Iolite kan hjälpa dig att bli mer kräsen, att agera utifrån din intuition och att känna igen dina insikter medvetet. Det får dig att lita mer på ditt inre och lyssna på vad ditt hjärta och sinne säger dig!
Energierna i denna sten kan leda dig till din inre kunskap, ständigt stimulera ditt sinne och leda dig till en högre medvetenhet.

Iolite kan stimulera ditt minne, förbättra din kreativitet, väcka din nyfikenhet och tillfredsställa din törst efter kunskap. 

Det är en sten som resonerar med ljusets energier. Det kan erbjuda fysiskt skydd mot sjukdom. 

Om du är en yrkeskvinna kan Iolite med förstenat trä förbättra din ledarskapskapacitet på jobbet, släppa loss din inre styrka och bygga upp ditt självförtroende.

Info: Tror du att du kommer att vägledas i allt du gör för att uppnå det du behöver för ditt högsta bästa? Iolite kommer att se till att du gör det! Iolite Properties Iolit är ett silikat av magnesium och aluminium. Dess namn härrör från det grekiska ordet 'ios', som betyder violett, och avser ädelstenens violetta färg. Det finns dock några Iolite -stenar som är lavendel, klarblå eller djupblå.
Ett annat namn som det kallades var Dichroite, vilket betyder "tvåfärgad sten" på grekiska, på grund av dess förmåga att ha olika färger under ett polariserat ljus eller sett från olika vinklar.

Iolite kallades vikingakompassen eftersom den användes för att hitta solens riktning på de riktigt mulna dagarna.
Det är också känt som vattensafir eller musarnas sten på grund av dess förmåga att låsa upp syner och släppa loss kreativiteten.

Iolit förekommer oftast i Sri Lanka, Indien, Madagaskar, Brasilien, Namibia, Kanada, Tanzania, Australien och USA.

Chakra: 3e ögat
Stjärntecken: Vädur